Povratak

Кости в кучешка храна

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

images

 

Въпрос: Здравейте, кучето ми изяде малко кости, на следващия ден имаше изпражнения с кости и да не яде нищо. Той е много апатичен, вече не яде, не играе, има много странно състояние. Какво мога да направя? Благодаря!

Отговор:
Единствените кости, които могат да се дават на кучета за консумация, са говеждо, агнешко или свинско, с костен мозък, което можете да сварите и да предложите като награда. Агнешките, говеждите или свинските кости са важен източник на полезни хранителни вещества, които трябва да бъдат част от диетата на кучето, но прилагането им ще става стриктно под наблюдение.

Пилешките или рибните кости са много опасни, тъй като съществува риск от запушване или перфорация на хранопровода и стомаха, фрактури на зъбите или челюстта. Ако консумирате твърде много кости или ядете твърде бързо, може да се появи запек, запушване или чревно кървене. Малките нишки кръв, които се намират в изпражненията, могат да ни предупредят, че има проблем, свързан с транзита на кученцето, в същото време наличието на кости в неразградени изпражнения може да говори за храносмилателен проблем.


Костите на рибите или пилетата, тъй като са лишени от костен мозък, образуват частици и рискът от инциденти става значителен. Лезии могат да възникнат в устната кухина, както и в целия храносмилателен тракт, това е основната причина те да не се препоръчват в храната за кучета.


Като се вземе предвид състоянието на апатия, нашата препоръка в тази ситуация е да се направи контролен преглед при лекуващия ветеринарен лекар, за да се постави правилната диагноза и да се приложи подходящото лечение. Може да се направи ултразвук на корема или най-безопасният метод е ендоскопията.

Попитайте нашите ветеринарни лекари на имейл адреса: vТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.