Povratak

Бактериална инфекция при Френски Булдог

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Въпрос: Здравейте, бих искала да попитам от какво се получава бактериалната инфекция и как бих могла да я предотвратя повторно. Имам френски булдог на 11 месеца който цял месец го лекувахме от това. Първо беше по козинката с едни малки пъпки с придружено окапване на снопчета козинка, после мина в ухото и муцунката като се чешеше много, а най-накрая мина и между пръстите на лапите. Благодаря предварително за отговора.

Отговор: Бактериалните инфекции се получават при контакт на организма с патогенни микроорганизми - това са бактериите, които причиняват заболяване. Заразяването се осъществява по различни механизми. Най-добрата защита е собствената имунна система.
Факторите за изграждането на силна имунна защита са качествената и пълноценна храна, също така може да давате хранителни добавки с витамини, аминокиселини, микро- и макроелементи и др.
Пиодермията се отнасят към бактериалните инфекции на кожата, което е често срещано при кучетата, особено при определени породи в това число и френски булдог. Кучетата имат по-голям риск от развитието на това заболяване, когато имат гъбична инфекция, краста (причинена от красни кърлежи от род Demodex), алергии към бълхи и/или определени храни, хормонални смущения.
Ако антибиотичното лечение не дава добри резултати Ви препоръчвам да посетите Вашият ветеринарен лекар за обстойно дерматологично изследване, за да се изключи наличие на смесена инфекция.